donderdag, december 28, 2006

Earne yn Fryslân Ergens in Friesland

Ik vond een tijdje geleden deze oude foto ergens tussen mijn boeken. Kan iemand mij vertellen in welk dorp deze kerk staat? Ik heb geen idee.

Ik fûn in skoftke ferlyn dizze âlde foto earne tusken myn boeken. Kin immen my sizze yn hokker doarp dizze tsjerke stiet? Ik soe it net witte.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Lang geleden(ong. 1964) ging mijn tante, waar ik bij mijn nichten logeerde)kleren kopen in Wolvega. Ze woondeN IN DIE TIJD in de NOP. Toen ze klaar was(ze kocht een mooi mantelpakje want ze was begin augustus jarig) vroeg ze, N, heb je Friesland wel eens gezien? Ja, zei ik, Lemmer ligt toch ook in Friesland?(Wij zwommen daar immmers 's middags als het werk 'af'was.)
Vastberaden reed ze in in haar groene VOWÉ noordwaarts. We kwamen in een plaats waar de school geen "Klavertje vier" heette, maar 'slechts' "Klavertje drie" maar dan in het Fries. Mijn tante vertelde me in het Nederlands wat ze in het Fries las. Zo heb ik het onthouden.
En volgens mij staat in die plaats ook die kerk. In ieder geval kwamen wij die kerk na die school tegen! En toen gingen wij naar rechts en daar was ook weer iets, een café, met een drie erin, de drie varkens?
De plaats weet ik niet meer van naam, maar het rijmt op Wolvega dat herinner ik me nog....

Anoniem zei

Lieve N, het is niet de kerk van Parrega, want die kent Doarmer wel

Anoniem zei

Iets met Oud en Ga?
Ik twijfel nog.

Anoniem zei

Lieve N, dus u bestaat echt.

Anoniem zei

Aldegea-W
De tsjerke hjit 'Ankertsjerke'
De skoalle hjit 'Klaver Trije'
It café/rest. 'De trije doarpen'
Moai hè.
Kom mar werris del
LI