donderdag, december 07, 2006

It fertriet Het verdriet

Het is december, Sinterklaas is geweest, maar de spanning is dan nog niet uit de lucht, want over twee weken komt .......... het kerstpakket!!!! Doarmer kan het in die tijd nauwelijks uithouden, zo is hij ermee bezig, in zijn gedachten loopt hij al in een badjas met een koffertje achter zich aan, terwijl hij smult van een ananas. De schrik was dan ook ontzettend groot, toen hij vandaag in de stad dr. Oetker tegenkwam , de doctor fietste langs het kanaal met de kraag omhoog tegen de harde wind in en somber kijkend riep hij, “ Ik vrees het ergste voor het kerstpakket dit jaar, wie gaat daar nu voor zorgen?”. Meer zei hij niet en hij fietste moeizaam trappend verder, een verbijsterde Doarmer achterlatend. Dit is zo erg en Doarmer vraagt zich af of ooit de zon nog zal terugkeren in zijn leven?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Vertrouwen

Wat is verdriet?
Als de volle maan
kleur kan bekennen.
Daar geen zon tegenaan.

Anoniem zei

It moanneljocht rint yn’e leanen gear
De nachtbreid is op kommen;
En stjerren twinkelje wûnder en tear,
As dimmene doarpsklokken bromme

G. Brouwer

Anoniem zei

Nu Henk getroffen blijkt door het managers-disease, wil ik hem, ik denk namens alle bloggers, van harte beterschap wensen en een spoedig herstel. Een fruitmand schijnt verzorgd te worden door de pastoor te H.

Anoniem zei

Dr.Oetker, niet alleen van de pastoor, nee werkelijk uit hele land komen de reacties binnen en komen de de mensen in actie. De huisvrouw is al bezig tomaten in te zamelen om daarmee de mand te vullen

Anoniem zei

Da bint toch wal van dee zunngeriepte onbespootn, biologisch eteelde tomaatn mag ik hoopn. Mangs hebt de leu van dee waterboln, maor doar zit geen vitamientjen in, dee kuj ja zo'n armen zeek'n kerel nich doan.
Zukke echte boerntomaatn oet de hand'n van een gezonden boerendeerne, dan isse zo weer rap in de been en hoof den armen Doarmer en dee aandre leu zich neet naar te maakn ovver t kerstpakket, want aster wal ene et verdeend hef ist deen Doarmer wal. Krigge niks, dan maggee bie mie op de boerderieje wal wat keze en eier ophaaln.

Anoniem zei

Goedei Saks, tsiis en aaien, dat noasket Doarmer wol! Jo sjogge my meikoarten op 'e pleats.