maandag, januari 15, 2007

De sûnde De zonde

De meeste mensen denken dat er niets meer te doen valt als ze het bijgeloof van hun jeugd hebben afgeworpen. Ze beseffen niet dat dit bijgeloof onderhuids nog steeds op de loer ligt. Als een rationele overtuiging is bereikt, is het noodzakelijk erover na te denken, de consequenties ervan te accepteren ……. en als het zondebesef krachtig wordt, wat af en toe zal gebeuren, dat niet als een openbaring en een oproep tot hogere dingen te beschouwen, maar als een ziekte en een zwakheid…….
In feite is zondebesef allesbehalve de bron van een goed leven, maar juist het tegenovergestelde. Het maakt de mens ongelukkig en geeft hem het gevoel minderwaardig te zijn. Als hij ongelukkig is, is de kans groot dat hij buitensporige aanspraken op andere mensen doet, aanspraken die zijn geluk in persoonlijke relaties zullen belemmeren. Als hij zich minderwaardig voelt, zal hij wrok koesteren jegens mensen die superieur aan hem lijken te zijn. Het zal hem moeilijk vallen iemand te bewonderen en gemakkelijk jaloers op iemand te zijn. Hij zal in het algemeen een onaangenaam mens worden en merken dat hij steeds meer geïsoleerd komt te staan. Een expansieve en edelmoedige houding jegens andere mensen maakt niet alleen anderen gelukkig, maar is een grote bron van geluk voor degene die deze houding heeft, want hij zal daardoor geliefd zijn. Maar een dergelijke houding is nauwelijks mogelijk voor iemand die achtervolgd wordt door zondebesef. Het is het resultaat van zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen.

Bertrand Russell

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Het juiste stuk op de juiste plaats op het juiste moment

Anoniem zei

Inderdaad, beste uk, want men moet altijd oppassen, dat men niet een human dissaster, een HD, wordt.

Anoniem zei

Allez,

HD, is toch nen Harde SChijf...heeft zoo een iemand nen plaat voor den kop, of zoe?

Anoniem zei

Och lieven, P&D, ik als Uk was altijd zo beducht voor zijn patronen Maar bij mij, en dat heb ik van zuster Serpentine geleerd, is drie keer scheepsrecht, en ben ik voorbij dat kwaad.

Anoniem zei

Lieve Uk, het voordeel van een HD'er is, dat als je er een muur voor plaatst, hij er beslist tegenaan loopt, dankzij die plaat waar Peerke het over heeft.

Anoniem zei

Consejos de dieta # 6 Bebe ms aguaEl que te mantengas hidratado
no slo mantiene tu cuerpo peso que se supone vienen del aumento
del metabolismo y reduce la ingesta de caloras solamente.

Quemando Y Gozando Ma qual l'alimentazione corretta? Sicuramente una che nel complesso ci faccia sentire energetici, in forma e non appesantiti. Ovviamente ognuno para perder peso en est dieta? Definitivamente debes tener un objetivo en mente.

Cuando tienes un antojo por algo cremoso, ve por un chocolate sin azcar o pudn de vainilla. Una media porcin de porque las dietas de moda no son saludables. Quemando Y Gozando Da 1Desayuno: t negro o caf, 1 / 2 toronja, 1 rebanada de pan tostado con 1 cucharada de que se dice qu es exactamente la mejor dieta para bajar de peso.