donderdag, maart 15, 2007

Apels ploaitsje Appels plukken



Noeste arbeid tijdens de appelpluk in het Paradijs. Hoewel men de neiging heeft het paradijs te idealiseren, blijkt uit het bovenstaande, dat het niet voor iedereen een pretje was. Er waren daar bijvoorbeeld geen ladders, hetgeen tot dergelijke toestanden leidde.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Diepe buiging van berouw over kersenbloesem

Gepubliceerd op donderdag 15 maart 2007

TOKIO (ANP) - De Japanse meteorologische dienst heeft zijn excuses aangeboden voor het verspreiden van foutieve gegevens over het ontluiken van de kersenbloesem. Dit jaarlijkse verschijnsel trekt doorgaans veel bekijks. Touroperators brengen busladingen vol naar gebieden waar de bloesem is te zien.

Het Japanse KNMI had deze week verkeerde gegevens in de computer gestopt waardoor er verkeerde voorspellingen uitrolden over het begin van de bloesemtijd. De dienst was zeker een week te vroeg. Overal in Japan werden evenwel al de voorbereidingen gestart voor de bloesemfestivals en de eerste bloesemreisjes waren al geboekt, aldus Japanse media.

De Japanse meteorologische dienst wordt door het publiek nauwgezet gevolgd bij vooral twee zaken: de melding van aardbevingen en de data voor het begin van het kersenbloeseizoen in verschillende delen van het land. Het seizoen begint nu echt volgende week, beloofde de meteodienst donderdag nog.

Anoniem zei

Dr.Oetker, ik neem aan dat dit ontluiken voor de Japanners net zoiets is als voor ons het ontluiken van de krentenbloesem, zo'n fout is dan eigenlijk onvergeeflijk.

Anoniem zei

De krentenbloesemtijd eindigt volgens miljarden hersencellen volgende week woensdag. Degenen, die nog geen bloesemreisje hebben geboekt,kunnen zich alsnog per omgaande inschrijven. Uw begeleidster, onze Roos, zal u tot in het oneindige in de geheimen van de Krent invoeren. Vele busladingen Japanners vergezeld van Touroperators gingen u voor. Roos spreekt behalve Japans en Chinees, ook Grieks en Fries.