dinsdag, april 03, 2007

Bylden en lûd

voor plichtsbetrachting in het buitengebied

klik voor het lintje

16 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat Doarmer zich volkomen onbaatzuchtig inzet voor het in goede banen leiden van de buitengebiedelijke verkeersstromen, is gelukkig niet onopgemerkt gebleven. Hij heeft vanwege zijn grote verdiensten daarvoor terecht een onderscheiding gekregen, waarmee ik hem ook uit naam van alle andere geregeld in het buitengebied verdwalenden van harte gelukwens. Kennelijk heeft hij het lintje in dankbaarheid aanvaard, al loopt hij wel het risico nu met allerlei schoolmeesters op een hoop gegooid te worden. Voorwaar, een deemoedige geest!

Anoniem zei

Waarde pater, Doarmer dankt u voor uw hartverwarmende woorden, deemoed en arbeidzaamheid zijn voor hem altijd een leidraad geweest en natuurlijk solidariteit met "hen, die weinig mee hebben gekregen in dit leven", de schoolmeesters.

Anoniem zei

Hoe verhoudt Doarmers gevoel van solidariteit met de minder bedeelde schoolmeesters zich met zijn begrip voor iemand , die zich ver boven de schoolmeesters verheven acht?

Anoniem zei

Doarmer kan zich dat gevoel namelijk heel goed voorstellen, hij probeert wel solidair met de schoolmeesters te zijn, hij heeft vaak medelijden met hen, maar hij wil beslist niet met ze op één hoop gegooid worden. Er blijft altijd een verschil tussen "de soepuitdelers" en zij die de soep in ontvangst nemen.

Anoniem zei

Doarmers solidariteit met de minder bedeelde schoolmeesters stelt dus helaas weinig voor.
Misschien blijft er inderdaad wel altijd een verschil tussen de soepuitdelers en HEN die de soep in ontvangst nemen.
Hoe wordt iemand trouwens "soepuitdeler"?
Wie verzorgen deze opleiding?

Anoniem zei

Beste schoolmeester, om te beginnen wil Doarmer u een compliment maken, dat u,wat uw beroep betreft, zo eerlijk uit de kast komt.Als men personen zoals u naar hun beroep vraagt, beginnen de meesten wat te mompelen of proberen zich eruit te redden met vage omschrijvingen zoals " ik werk in de sfeer van leerprocessen of zo". Om op uw vraag terug te komen, is er een opleiding voor soepuitdeler? Nee, dit zit in de eerste plaats tussen de oren , een kwestie van hoe men de wereld bekijkt. Eigenlijk geldt hetzelfde voor de "soepontvanger". Veel mensen verwarren ook de begrippen "schoolmeester" en "soepontvanger", maar het is niet hetzelfde. Schoolmeester is slechts een voorbeeld hiervan, er zijn meer beroepen, die hieronder vallen, alleen Doarmer zou niet zo snel één kunnen bedenken.

Anoniem zei

Ik wel! Wat te denken van verkeersregelaars in het buitengebied? Toch ook vissoepontvangers?
Alhoewel ik als schoolmeester uiteraard de gelofte van armoede heb afgelegd, wil ik toch graag opmerken, dat wat men mij als beloning voor mijn gezwoeg doet toekomen het beste als "weinig soeps" betiteld kan worden. Dat zelfs verkeersregelaars in de buitenste buitengebieden op dezelfde soep aangewezen zijn, verzoent mij met mijn lot.
Dat Doarmer met dezelfde soep overgoten lijkt als het M, dat solidariteit met de schoolmeesters veinst, maar zich ver boven hen verheven waant vind ik teleurstellend.

Anoniem zei

De schoolmeesters kunnen alleszins op mijn sympathie rekenen. Hoewel niemand hen daartoe verplicht, leggen zij allen ootmoedig de gelofte van armoede af. Een schrale vissoep is slechts hun deel. Het wordt overigens tijd, dat deze tobbers recht gedaan wordt. De schuldigen dienen gestraft.
Op naar Golgotha!

Anoniem zei

Beste schoolmeester, verkeersregelaar in het buitengebied is weliswaar een nederig beroep, maar men heeft toch een zekere autonomie en individualiteit en men is geen afgevinkt kuddedier.En zeker heeft men geen levensloopregeling of een andere regeling, waardoor men,als men zuinig spaart,een paar maanden eerder met werken mag stoppen of zo en dan bij het afscheid fietstassen krijgt.

Anoniem zei

Waarde pater, uw sympathie met de lijdende mens, in dit geval de schoolmeester, getuigt weer van uw geloof, maar zullen wij het straffen der schuldigen maar aan Hem overlaten als de Dag komt?

Anoniem zei

Beste Doarmer,

Dat verkeersregelaar in het buitengebied een nederig beroep is, staat buiten kijf. Dat het een doarmer troch de dream op het lijf gesneden is, is duidelijk.
Eerder uittreden is bij deze beroepsgroep geen reële optie. Immers, met alle respect voor het buitengebiedelijk verkeersregelaarsgilde, waar zou men uit moeten treden?
Hoe anders ligt dit bij de schoolmeesters, waar Doarmer zo'n lage dunk van heeft.
Fietstassen hebben voor een doler in dromen geen enkel nut, bij milieubewuste fietsende schoolmeesters die het buitengebied een warm hart toedragen, ligt dit geheel anders en vormen zij een zeer gewaardeerd geschenk. Het typeert en siert de schoolmeesters, dat zij ook een eenvoudig
geschenk weten te waarderen in plaats van alles hooghartig en minachtend terzijde te schuiven.

Anoniem zei

Doarmers voorstel het straffen van hen schuldig aan het dagelijks lijden der schoolmeesters voor onbepaalde tijd uit te stellen komt neer op het laten voortduren van dit lijden.
Dat hebben de schoolmeesters niet verdiend. Zij hebben recht op verlichting van hun kruis.
In naam der gerechtigheid: op naar Golgotha

Anoniem zei

Waarde pater, neemt u de spijkers mee?

Anoniem zei

Beste schoolmeester, ook Doarmer heeft niets tegen het milieu, maar zoals altijd, men moet niet overdrijven, bij het buitengebied hoort nu eenmaal een auto, bijvoorbeeld een ietwat gedateerde mercedes.

Anoniem zei

Geen zorgen goede Doarmer, ik zorg voor een hamer en spijkers, een paar latwerken en een kratje bier. Zoals u weet ben ik met deze werktuigen vaardig als Sint Jozef zelve.
Ook voor lieden in nood ben ik de aangewezen man om geestelijke bijstand te verlenen. Alles is geregeld.
Amen!

Anoniem zei

Wat heeft Doarmer met gedateerde Mercedessen?
Doorgaans betreft het roetwalmen uitstotende diesels, die de zuivere lucht in het buitengebied verpesten. De bestuurders zijn meestal lieden van een bedenkelijk allooi, aan wier activiteiten niet zelden een luchtje zit.
Ook de vishandel is niet vrij van luchtjes.
Is Doarmer toegetreden tot de louche vishandelpenose?
Vinden binnenkort de eerste afrekeningen in dit circuit plaats?
Ik moet toegeven, dat Doarmer in het buitengebied een opwindender bestaan leidt dan menig schoolmeester, voor wie het kerstpakket de spannendste gebeurtenis van het jaar is.