maandag, mei 21, 2007

De ynspeksje


Inspecteur van de tuinvereniging “Plant en Bloei” te H. op bezoek bij huisvrouw. Hij heeft de huisvrouw er net op gewezen, dat ze wel elke dag de bladeren grondig moet afstoffen en zij ziet nu zelf ook dat de inspecteur gelijk heeft. Ondertussen kijkt hij kritisch om zich heen op zoek naar andere tekortkomingen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou zeg je me wat, Doarmer.
Ik wist helemaal niet dat die inspekteur van 'Groei en Snoei'of zoiets bij mij op bezoek zou komen. Nietsvermoedend maakte ik die zatermorgen mijn huis aan kant om daarna de tuin te doen, staat er plots zo'n boswachterstyp voor de deur die zegt dat hij de mensen wil helpen met de kunst van het plantenonderhoud.
Ik zeg nog: "Maar dat is geen kunst aan."
Waarop hij antwoordt: "Baat het niet dan schaadt het niet."
Ik liet hem toen meteen het grootste en glimmende blad van de bij mij overwinterde vijgenboom zien, waarna hij inbond met zijn 'onderhoudspraatjes' en hij zoals op de foto te zien is via zijn inspektieogen rust zocht in het grote boeddabeeld dat voor hem stond.
Van die boswachter heb ik sedertdien niets meer vernomen.

Anoniem zei

Lieve huisvrouw, heeft u een boeddhabeeld in de tuin? Met waxinelichtjes? Wat het onderhoud van de tuin betreft, het is wel belangrijk dat u de bladeren afstoft en eventuele bruine vlekken daarop met groen bijschildert en niet te vergeten onkruidbestrijdingsmiddelen tussen de stoeptegels spuiten. Het beste in deze is een afspraak met de hele straat te maken, zodat men een vliegtuigje kan huren, dat elke stoep onkruidvrij houdt.

Anoniem zei

Hi,

we gebruikten in Vietnam heel goed oranje spul, misschien heeft een bevriende piloot nog wat over. Gewoon even bellen met mij.

Anoniem zei

Dienst Groenbeheer afd. 4Kgb
groep 56

Geachte directeur-generaal,

Hedenmorgen vervoegde ik mij om 9.13 uur bij de woning van de huisvrouw te H. Aanleiding voor mijn inspectie waren de vele klachten over de staat van de op het perceel aanwezige groenelementen, die mij via Henk B. en Henk C. bereikten.
Op mijn schellen werd na enige tijd de deur van het pand geopend door een slaperige, doch niet onaardige huisvrouw. Zij was duidelijk nog niet in de tuin actief geweest. Ik zag meteen hoe laat het was en op het allerergste voorbereid schoof ik haar aan de kant en beende meteen door naar de tuin. De aanblik van deze bossige woestenij sloeg mij met stomheid. Her en der lag achteloos een blad op de grond, aan verschillende struiken hielden matgekleurde bladeren, sommige reeds getooid met bruine rouwranden, met moeite stand. Over de vijver heengebogen hing een wankelmoedige hazelaar en in deze poel wist een maar niet tot bloei gerakende lelie ternauwernood het hoofd boven water te houden. Ik keek naar de huisvrouw. Zij stond er ontworteld en schuldbewust bij.
Hier diende krachtdadig ingegrepen te worden. Ik vatte terstond een flinke stapel afvinkformulieren teneinde de ergste chaos te bezweren. Zoals toen heb ik nimmer tevoren afgevinkt. Toen dit belangrijke werk gedaan was, leek de tuin reeds een stuk opgeknapt. De huisvrouw bood mij iets te drinken voor de schrik aan, maar aangezien ik vreesde hetzelfde lot als de door haar bewaterde groenelementen te moeten ondergaan maakte ik mij ijlings uit de voeten teneinde in een adequaat verslag van deze noodtoestand te kunnen getuigen.

Uw dienstwillige dienaar,
controleur derde klasse
Sylvester van der Haagen

Anoniem zei

Doarmer, geweldig, ik wist niet dat die'nietszeggende' onderhoudsman, die zich hier Sylvester noemt, in het geschreven woord toch echt een dol-komische man blijkt te zijn. Van het woord 'afvinkformulieren' kom ik niet meer bij. Dat dat woord bestaaaaaat!!!
Ik moest nog wel van mijn man zeggen dat ik ondanks het Boeddhabeeld niet ben gaan zweven en dat van 'ontworteld'zijn geen sprake is. Hij vindt mij met de beide benen op de grond staan. Hij vindt mij ook niet ontaard of zoiets. Ik heb wel waxinelichtjes bij het Boeddhabeeld neergezet zodat het beeld ook 's nachts bij gebrek aan maanlicht haar werk kan doen....