maandag, mei 21, 2007

Grins Groningen

Sinds woensdag zet de gemeente Groningen een kudde Drentse schapen in om bermen kort te houden. Volgens de gemeente loopt Groningen daarmee voorop met deze ecologische manier van bermbeheer. Nog niet eerder werden in een stad op deze manier schapen ingezet om de bermen en taluds kort te houden. De schapen begrazen een traject dat loopt van zuid naar noord, dwars door de stad. Het beheer van bermen en taluds door schapen heeft als voordeel dat de structuur van de bodem verbetert waardoor nieuwe zaden kunnen kiemen en de beplanting meer variatie gaat vertonen.
Professionele herders begeleiden, met hun schaapshonden, een kudde van 150 tot 350 schapen door de stad. De omvang van de kudde varieert; hoe groter de percelen, hoe meer schapen de herders inzetten. De herders hebben allemaal een opleiding tot verkeersregelaar gevolgd . Ze kunnen op een veilige manier met de kudde oversteken.
Van het internet

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wanneer alle verkeersregelaars ook een opleiding tot herder zouden volgen, zou dit Doarmer geweldige carrièremogelijkheden bieden. Immers, de biggen kan hij met een gerust hart vaarwel zeggen, zij zijn bij veearts Joris A. en zijn lieftallige assistente in goede, koesterende handen.
Misschien ook zou Doarmer bij zijn obsessieve kaarsenacties minder heftige aanvaringen hebben met andere herders, nu hij aan den lijve de verantwoordelijkheid voor de kudde voelt!

Anoniem zei

Beste biggenfokker, een verkeersregelaar is een verkeersregelaar en een herder is een herder! Iedereen denkt tegenwoordig dat hij zo maar het verkeer kan regelen!Het lijkt potdorie het onderw. wel! Een korte opleiding en men denkt dat men de edele kunst van het verkeerregelen onder de knie heeft, maar zo is het niet. Gelukkig dat het hier een stad betreft en niet het buitengebied anders was Doarmer echt boos geworden.