donderdag, mei 10, 2007

In gjalp Een kreet

Open brief aan de Twentsche Spoorwegen

Iedereen weet, dat landen, waar de treinen op tijd rijden, niet deugen. Meestal heeft men daar ook levensloopregelingen, afvinkformulieren en workshops. Aan de andere kant moet men echter ook niet overdrijven. Doarmer komt wel eens in de stad H. en gisteravond stond hij voor de zoveelste keer als een verdwaald kind op het station, omdat de trein naar A. niet reed. Oorzaak was waarschijnlijk een luchtaanval bij de plaats B. Maar toch, beste mensen, hier moet iets tegen te doen zijn, want om half twee ’s nachts strompelde Doarmer eindelijk uitgeput zijn huis binnen en de volgende dag moest hij weer vroeg op! Het verkeer in het buitengebied wacht niet en Doarmer heeft ook zijn slaap nodig. Op deze manier ontstaan onverantwoorde situaties.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien dat Doarmer wel een boek gaat schrijven met als titel " De nachttrein naar A.".

Anoniem zei

Een merkwaardig geluid voor een verkeersregelaar in het buitengebied. Of de trein valt niet onder het verkeer of Hengelo niet onder het buitengebied, blijkbaar.

Anoniem zei

Dr.Oetker, H. in O. is stad, H. in het verre Gelderland is buitengebied.

Anoniem zei

Hoewel ik altijd zeer begaan ben met verdoolde schapen, wekt Doarmers avontuurlijke reisverslag toch enige bevreemding. Er wordt een beeld opgeroepen van een in wanhoop dolende verdwaalde geest. Hoewel de stad niet Doarmers natuurlijke biotoop is, zijn het dolen en verdoold raken Doarmer eigen. Hopelijk leert Doarmer zijn lesje: blijf gewoon in het buitengebied en laat je werk voor niets en niemand in de steek.
Overigens, in het onderw. slaapt men op het werk, zou dit voor verkeersregelaars in het buitengebied ook niet aan te bevelen zijn?

Anoniem zei

Tuut tuut tuut tuut, tuut tuut tuut tuut, ik ben juffrouw M., beste mensen, en ik word een beetje moe van al dat gemier over het krioelen van het verkeer en of dat al dan niet geregeld moet worden, waar dan ook.
Wij, M., hier in H. regelen alles domweg zelf. Daar hebben we geen regelaars voor nodig en ook geen mensen die ons een lesje willen leren!
"Tuuttuuttuuttuut tuuttuuttuuttuut" is het enige dat bij ons ooit te horen is in het verkeer. En het gekke is dat wij in H. altijd op onze pootjes terecht komen.

Anoniem zei

...ver voor half twee 's nachts!

Anoniem zei

Waarde pater, u kunt een verkeersregelaar in het buitengebied niet vergelijken met het onderw. Het mag dan een eenvoudig beroep zijn, maar het is eerzaam en het werk moet wel gedaan worden, anders zou het niet goed komen. Bovendien is wel een eenvoudige maar afgesloten opleiding vereist. Men zal nooit een advertentie lezen, waarin een gediplomeerde verkeersregelaar wordt gevraagd of iemand studerende hiervoor zoals in het onderw., waar eigenlijk elke vorm van opleiding totaal overbodig is , zolang men het kind maar centraal stelt of zo.

Anoniem zei

Lieve juffrouw M, H. in O. of H.in het verre lieflijke Gelderland met zijn stromende beken en glooiende heuvels en zijn nijvere bevolking, die het werk op de velden onderbreekt en vrolijk met de pet zwaait, als er iemand langsloopt?