maandag, augustus 27, 2007

It biedwurd De slogan

Behoor je tot het middenkader, dan ben je te vergelijken met een visser; alleen heb je geen attributen zoals een hengel, een net of dynamiet, maar moet je de vissen proberen te overtuigen dat ze zich beter kunnen overgeven. Soms springt er per ongeluk een vliegende vis in je boot; over dat verschijnsel kun je dan een lekker verkopend managementboekje schrijven. Maar de rest van de tijd zul je slogans in het water moeten schreeuwen over samenwerken en inzet, en er het beste maar van hopen.

Scott Adams

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben niet die "vliegende vis".

Anoniem zei

Beste Bennie, u hoort de sloganroepende in het water niet?

Anoniem zei

Jezus was een visser.
Kan het middenkader ook over water lopen?

Anoniem zei

Op welk verdacht apocrief evangelie baseert de kapelaan te St. zich? Jezus had wel iets met vissers , in het algemeen had hij iets met hardwerkende eenvoudigen van geest. Hij plukte de vissers van de oevers van het meer van Galilea om hen zoals hij zei tot vissers van mensen te maken, doch zelve was Hij geen visser, eerder een leraar. Weliswaar is dit ook geen hoogstaand beroep, maar toch duidelijk iets anders. Overigens zullen deze laatsten het hemelrijk beërven. Voor het middenkader is dit uiteraard niet weggelegd. Of het middenkader over het water kan lopen, is geenszins relevant, aangezien het in de meeste gevallen gaat om lieden die waar ze ook mogen lopen sowieso op hun laatste benen lopen.

Anoniem zei

Uit het evangelie van Herman. Psalm Suzanne:
"en Jezus was een visser,
die het water zo vertrouwde,
dat Hij zomaar over zee liep,
omdat Hij had leren houden
van de golven en de branding,
waarin niemand kan verdrinken,
Hij zei: ' Als men blijft geloven,
kan de zwaarste steen niet zinken'."

Anoniem zei

Waarde broeders in C., ik denk dat middenkader wel degelijk over water kan lopen, met name als dit laag staat en zij spijkers zoeken.