zaterdag, augustus 25, 2007

Utblaffe Uitkafferen

Als je een manager met rattenstreken bent en je er geen idee van hebt wat je werknemers de hele dag uitspoken, dan moet je gewoon een aantal fouten verzinnen zodat je een argument hebt om ze uit te kafferen. Anders gaan ze denken dat je ze geen leiding geeft. Je personeelsleden met rattenstreken zullen hun tekortkomingen overigens nooit toegeven. Die moet je dus in een rattenval laten trappen. Dat gaat als volgt. Vraag hun waar ze goed in zijn. Keer dat vervolgens om zodat het klinkt als een tekortkoming. Iedere positieve eigenschap kan in rattentaal verbasterd worden tot een tekortkoming. Ben je bijvoorbeeld heel accuraat, dan ben je te perfectionistisch. Ben je iemand die altijd het hele plaatje ziet, dan heb je te weinig aandacht voor details. Maak je hele lange dagen, dan kun je je werk niet goed indelen. Stel je geen domme vragen tijdens vergaderingen, dan ben je afwezig. Doe je je eigen belangrijke werk en laat je je niet afleiden door ongeorganiseerde collega’s, dan ben je geen teamspeler. Ben je slim, dan ben je analytisch bezig. Zie je? Een eitje!

Scott Adams

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Kortom, Henken hebben vaak streken, waarmee zij een op het pad der deugd wandelende tot wanhoop brengen. Eenieder die in de buurt van het ketternest E. verzeild raakt, dient zich dit terdege te realiseren. Wat men zich ook dient te realiseren is de oude in vergetelheid gerakende wijsheid, dat bepaalde lieden hun duivelse achtergrond verraden door opvallende trekken. Ontmoet men
bijvoorbeeld een overmatig zwetende Henk of een Henk, die
hakkelend aan het alfabet begint dan wel een Henk die spreekt
met gespleten tong, hé menzen, dan weet men terstond hoe te handelen: peer hem als de gesmeerde bliksem en laat u nimmermeer in de buurt van het ketternest zien!

Anoniem zei

Doarmer denkt, dat Peerke hem al gepeerd heeft.