zondag, september 23, 2007

Hurdrinne op in snein Hardlopen op een zondag

Vannacht om half twee was Doarmer thuis na een kaartavond in het Friese stadje D. en vanochtend om kwart voor zes ging de wekker al weer en maakte hij zich gereed om te gaan hardlopen. Ja, het leven van een arbeidzame verkeersregelaar kent weinig rustmomenten en toch zou Doarmer wel eens willen, dat hij meer tijd voor bezinning zou hebben of tijd om een boek te lezen, ook al was het maar een boek met grote letters en veel plaatjes. Hij kijkt wat dat betreft wel wat jaloers naar het onderw. volk. Zij mogen dan weinig geld verdienen en door iedereen uitgelachen worden, maar daar staat tegenover dat ze ook alle tijd hebben, neem alleen maar die vakanties. Maar genoeg geklaagd, Doarmer is nu eenmaal een werker en hij zou ook niet anders kunnen. Het weer tijdens het hardlopen vanochtend was prachtig en rennend door de landen, langs kanalen en beken, gadegeslagen door nieuwsgierige pinken (= jonge koeien), had Doarmer het gevoel, dat hij vleugels kreeg, “vleugels van verlangen” zou de dichter Slauerhoff zeggen en toen hij na een uur en veertig minuten terug was, bezweet, maar voldaan, kon hij er weer tegen en realiseerde hij zich, dat het eenzame bestaan van verkeersregelaar en al die dagen van ploeteren een zin hadden en dat hij zijn leven niet had weggegooid. Dankzij de vleugels van verlangen had zijn bestaan een lichtheid gekregen en op een dag zou hij met deze vleugels op een droomwind wegvliegen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Uit de telegraaf van vandaag:
AMSTERDAM - De politie heeft zondag rond de autovrije dag in Amsterdam vier personen aangehouden. Het ging om automobilisten die vanaf de ringweg A10 de stad in wilden en stennis schopten toen dat niet mocht. Zij bedreigden verkeersregelaars of gingen met hen op de vuist.

Anoniem zei

geachte doarmer, zo ziet u maar weer : verkeersregelaars en verzorgers leiden een leven dat niet vrij is van grote, wat heet, zeer grote, risico's. ik zou u verhalen kunnen vertellen van verzorgingsbehoeftigen die flip met moord en doodslag hebben bedreigd, breekt u mij de bek niet open, het wordt bedtijd maar reeds nu begin ik slecht te slapen.

Anoniem zei

Lees: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/1035851.html

Anoniem zei

Waarde doctor, ik heb het gelezen en werkelijk deze aanval op hardwerkende, sober levende verkeersregelaars, raakt de kern van alles waar wij als samenleving voor staan en het feit dat het geen verkeersregelaars in het buitengebied waren, doet hier niet terzake. De opa van Doarmer, die zijn diensttijd volbracht als huzaar, had al lang zijn blanke sabel getrokken.