maandag, januari 28, 2008

Belutsen Betrokken

De oergrond presenteert zich als chaos. De anarch is als zoon van de aarde en vereerder daarvan daartegen opgewassen. De nihilist echter niet. Diens pogen zit vast aan de institutie die hij misschien als Simson kan vernietigen, maar die hem toch begraaft onder de brokstukken ervan.

Ernst Jünger

Een anarch is niet de anarchist die in zijn maatschappelijke betrokkenheid ongewild de macht van regelgeving, economie en bureaucratie vergroot. Een anarch blijft in het verborgene. Hij verzet zich niet maar houdt afstand binnen de wereld die hem omringt.

Th.Oudemans

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Is dit de nieuwe profielschets voor een werknemer in een kippenslachterij/onderw.instelling?

Anoniem zei

Beste manager der personele zaken, Doarmer denkt, dat men in een onderw.instelling liever volk heeft, dat geen afstand weet te bewaren, maar juist "zorgelijk" rondloopt. Het verschil met een kippenslachterij is, wat de werknemers betreft, misschien dat men in een slachterij iets minder de neiging heeft in vergaderingen deze "zorgen" uit te spreken. Doarmer zegt het allemaal heel voorzichtig, want hij weet eigenlijk erg weinig van die wondere wereld van het onderw.

Anoniem zei

Wat jammer, dat Doarmer zo weinig weet van het onderw. en de daar werkenden. Juist daar lopen vogels van diverse pluimage rond. Kan hij die niet aan de veren komen?
Moeten de hanige Henken er niet eens uitgepikt worden? Hoe is eigenlijk de pikorde? Kan Doarmer niet eens een ankweete houden om wat meer van deze wondere wereld te weten te komen?

Anoniem zei

Beste manager der personele zaken, er zijn dingen in dit leven, waar men beter zo weinig mogelijk van kan weten en één daarvan is het onderw.Wat er zich allemaal afspeelt in deze wereld met die merkwaardige uitdrukkingen als " zolang de ll. maar niet de dupe wordt " en zo, zal voor een hardwerkende en godsvruchtige verkeersregelaar als Doarmer wel altijd een mysterie blijven. Het enige, wat hij begrepen heeft, is, dat ze een voorbeeldfunctie hebben en dat klopt. Doarmer weet, dat als in grootwinkelbedrijven de vakkenvullers over hun salaris klagen , de chef wat salarisstrookjes van onderw.volk laat zien en dat de vullers dan meteen weer stil zijn en tevreden aan het werk gaan.

Anoniem zei

Wat een verhaal! Is Doarmer bang zijn nek uit te steken? Dat is in het onderw. inderdaad niet gebruikelijk. Ook in de slachterij heeft menigeen de ervaring, dat hij zijn nek beter niet uit kan steken. Dat is jammer. Als manager van een florende exportslachterij kan ik stellen, dat naarmate er meer koppen rollen, de zaken beter gaan. Is het in het onderw. dan zo anders? Daar zegt men toch ook, dat alles als een tierelier loopt naarmate er meer lui als kippen zonder kop kakelen!

Anoniem zei

Beste manager der personele zaken, wederom uw vraag, of men in het onderw. zijn nek uitsteekt of niet, kan Doarmer niet zonder meer beantwoorden. Daarvoor weet hij te weinig van die wereld, maar hij heeft wel een theorie. Iedereen weet, dat het in het onderw. om niets gaat, dit in tegenstelling tot een kippenslachterij. Het onderw. is slechts een verzameling rituelen en uitdrukkingen en waarschijnlijk maakt het dan ook niets uit, of men zijn nek uitsteekt of niet. Er gebeurt gewoon niks of er vindt weer zo'n ritueel plaats. Stel een armoedzaaier uit het onderw. steekt de nek uit, als een soort reflex, wat dan? Het is geen kippenslachterij, waar men wel raad weet met een nek. Doarmer denkt dat ze dan een dossier aanleggen of zo en misschien bladeren ze daar wel in.

Anoniem zei

Geëngageerd, de nek uitgestoken, probeer ik de klappen en de uithalen te ontwijken.

Anoniem zei

Beste M.Uze, in welke "bedrijfstak" bent u werkzaam?