zondag, januari 27, 2008

Tsjoene Toveren


8 opmerkingen:

Anoniem zei

Amai zunne,

is dat nen Friesche Bierbrouwerij?
Of nen uitslovende O.-er?
Mmm, machtig bier anders...

Jaja, Peerke kent dat zo een open dag in het onderw. land...al weer achter de rug met menschen die de R zo vreemd zeggen....
Tja, het is niet altijd eenzaam in het onderduikadres hier. Er zijn schoone Deernes....

Anoniem zei

Beste Peerke, zoals elk "primitief" volk kent ook het onderw.volk bizarre rituelen en één daarvan is de zogenaamde open dag. Over de oorsprong en de betekenis van zo'n dag zijn de onderzoekers het niet eens. Een theorie zegt dat de dag ontstaan is uit een soort zaaifeest, maar hoe dan ook het is voor het onderw.volk een onderbreking in hun nietszeggend leven hoewel de dag bij velen ook een “nerveus” gedrag oproept en men heeft zelfs wel eens onderw.volk waargenomen, dat de dag ervoor met emmers en bezems rondliep, maar of dit laatste waar is, waagt Doarmer te betwijfelen.

Anoniem zei

Twijfel is het lot van ongelovigen als Doarmer. Dat er in het ketternest E. veel heksen op bezems rondvliegen ter teistering van dit toch al zwaar beproefde volkje, is bewezen en zal zo blijven, als men met emmers bezig blijft. Het tekent de in het onderw. gangbare praktijk van het problemen op zodanige wijze aanpakken, dat ze vooral blijven bestaan. Weg met die emmers, hup, in het kanaal met die kollen! Het water heeft nu de juiste temperatuur. Dan wordt dit ketternest pas echt gekuist.

Anoniem zei

Waarde pater, dat heksen met bezems in de weer zijn, is inderdaad begrijpelijk, maar het onderw.volk en die emmers? Die drang tot schoonmaken voor zo’n open dag? Nestvorming misschien?

Anoniem zei

Allez zeg Pater Pierre,

Vanuit mijn onderduikadres kijk ik naar een schoone boom. Het is vast nen oude eik, die er nog parmantig en fier bijstaat. Maar oude eiken hier zijn heilig begreep ik, dus ik kijk er alleen naor.
Heksen heb ik hier ook al zien vliegen zonder bezem.
Zijn er in HET kettersnest E. ook heksen in de kelder en catacombe? Heksen zonder mopsen en fratsen, maar met zangerig gekweel?

Gewoon, een zware molensteen om de Dikke Nekken (gaj kent den Vlaamsche uitdrukking zekers en vast) en in Uw kanaal....wel vullen met wijwater.
Ja, dah onderw.volk is te betreuren, niej waor Pater en Doarmer...?
Zijn er ook vliegende bezems voor Grote Maaten? Voor Heksen die gaarne met Henken vliegen?

Anoniem zei

Is deze foto niet gemaakt op de open dag van een kippenslachterij. Hier wordt toch duidelijk een kip van zijn veren ontdaan! De pluimen stuiven in het rond!

Anoniem zei

Het verblijf op een onderduikadres tussen de inboorlingen van het Tjeukemeer brengt Peerke tot een helder inzicht in de ware aard der dingen. Gezien zijn goede adviezen voor wat betreft de kwestie hoe van die heksen af te geraken begrijp ik, dat zijn kluizenaarsbestaan hem eerder baat dan schaadt. Een nieuw bedevaartsoord lijkt geboren. Wanneer houdt Peerke een open dag in zijn kluis?

Anoniem zei

Beste schoolmeester, wat is nu het verschil tussen een onderw.instelling en een kippenslachterij? Ook in het onderw. zijn kaalgeplukte kippen en kippen zonder kop dagelijkse verschijningen.