donderdag, januari 17, 2008

Jild Geld

Vandaag moest Doarmer zijn geldzaken regelen en daarom heeft hij, in gezelschap van een econome de steden U. en A. bezocht. In U. heeft hij gecontroleerd of de euro’s wel correct geslagen werden en in A. heeft hij een gesprek gehad met de directeur van de Nederlandse Bank. Dit laatste gesprek liep volledig uit de hand, omdat de directeur alleen maar oog had voor de econome en probeerde met geschenken bij haar in de gratie te komen. Het begon met laktassen en boeken, op zich nog vrij onschuldige dingen, maar toen hij de volkomen in verlegenheid gebrachte econome ook nog een goudstaaf uit de bankkluis wilde meegeven, heeft Doarmer ingegrepen en de directeur uitgelegd, dat door die laatste handeling de inflatie zou kunnen oplopen tot boven de in Europees verband afgesproken norm. Omdat de man niet meer voor rede vatbaar was, heeft Doarmer de goudstaaf maar voorzichtig met twee vingers opgepakt en in de kluis teruggelegd en op deze manier de Nederlandse economie misschien wel voor een recessie behoed. Grote dingen hebben vaak heel kleine oorzaken (zie de chaos-theorie).

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Bravo! Doarmer

Anoniem zei

Wat jammer nou en wat dom ook! Dat goud hadden we goed kunnen gebruiken om Peerke vrij te kopen. Die Friese stamgenoten hebben een aardige kijk op Doarmer. Hem komen ze voorlopig niet halen.
Dat Doarmer de actie zo traineert, daar ben ik behoorlijk (gal)pissig over. Maar ik spreek hem binnenkort! Die Doarmer is nog lang niet jarig!

Anoniem zei

Ik krijg mijn schaapjes maar niet op het droge en doarmer zit bij de Nederlandse bank met goudstaven in handen die hij TERUGGEEFT!?!
Denk voortaan, Doarmer, aan mijn schaapjes als je je weer in z'n omgeving begeeft.