zondag, mei 25, 2008

In griemmank Een mix

Gisteren zat Doarmer iets te eten in een gelegenheid in de Friese stad S., toen ineens twee meisjes binnenkwamen, een blonde engel en een brunette. De laatste naam plaats achter een piano en de engel begon te zingen, prachtig. Haar repertoire bestond uit een mix van Friese en Engelse liedjes . Doarmer kende de Friese teksten niet, maar ze waren goed en haar stem speelde met de melodieuze j-klanken, en dat terwijl je met een heerlijke carpaccio bezig bent. Na enige tijd stopten de meisjes en verlieten ze , na een vriendelijk knikje, de eetgelegenheid en Doarmer dacht buiten spreiden ze hun vleugels en vliegen ze weer terug naar de hemel. Hij was dan ook een beetje teleurgesteld, toen hij ze een uurtje later door de stad zag lopen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Amai zunne, Doarmer,

gij zeit nen bokont. Dat gij na zo een lekker maaltijd met schoone Deernes, ze weder maal mag zien in een schoone Stad S. Dat daar Engels over straat lopen is toch wel erg frappant.

Anoniem zei

De Friese stad S. Ligt dat niet bij een meer?

Anoniem zei

Peerke, omdat ze ook in het Engels zong, dacht Doarmer dat ze een engel was.

Anoniem zei

Dr.Oetker, dat klopt, alleen hoe heet dat meer ook al weer?

Anoniem zei

Amai zunne,

dat meer. Daar heeft Peerke ooit eens op een bootje gedobberd. Met natuurlijk een paar pintekes voor onderweg aan boort.
Schoon daar, heel schoon.