zondag, juni 01, 2008

Rekkenje Rekenen

De druk die uitgeoefend wordt op een vloeistof in een gesloten en geheel gevuld vat, plant zich in alle richtingen gelijkmatig voort.
De wet van Pascal

Pascal (1623-1662) was wis- en natuurkundige en ook filosoof .Hij was zich bewust van de grenzen van het menselijk denken. Volgens hem zijn er zaken, die moet je accepteren, geloven. Eigenlijk is dat een kwestie van kansrekening, van “goed “gokken, waarbij je heel veel kunt winnen en niets te verliezen hebt. Hieronder nog een paar uitspraken van hem.

In je verbeelding kan je alles; verbeelding beslist over schoonheid, over recht en over het geluk dat alles in de wereld is.

Het is moeilijk een ander iets te laten beoordelen, zonder die ander te beïnvloeden door de manier waarop je hem naar zijn oordeel vraagt.

Je krijgt alleen een juist beeld van de persoonlijkheid van iemand, wanneer je al zijn tegenstrijdigheden met elkaar in verband brengt.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De laatste opmerking geldt in verhevigde mate voor vrouwen!

Anoniem zei

Omdat Doarmer zichzelf nooit begrijpt, dacht hij altijd dat mannen onbegrijpelijke wezens waren, maar misschien heeft u gelijk en zijn vrouwen geen open boek.

Anoniem zei

lieve YSL,

waarom 'verhevigd' ?

Anoniem zei

Wat goed van jou, YSL, dus jij vindt dat vrouwen -ik citeer- alleen een juist beeld van de persoonlijkheid van iemand krijgen, omdat zij in staat zijn al zijn tegenstrijdigheden met elkaar in verband brengen.U,YS L moet een groot bewonderaar van 'de vrouw' zijn!