maandag, augustus 04, 2008

Berjocht út B. Bericht uit B.

Vandaag is Doarmer in de stad L. De mensen spreken er allemaal Belgisch en Doarmer heeft al moeite genoeg met het Nederlands, zodat de communicatie op zeer eenvoudig niveau verloopt. Als hij iets wil hebben wijst hij het aan en gebruikt hij woorden als “gij” en “goesting”. Doarmer heeft wel veel gezien zoals de Kapel van Onze Lieve Vrouwe ter Troost, de Kapel van Jezus in ’t Steentje en het Klooster van de Zwartzusters. Heel “schoon” waren ook het stadhuis en het Groot Begijnhof. Vanavond waagt Doarmer zich aan Belgisch eten, het zullen dus wel fritten worden. Misschien gaat hij morgen even aan de andere kant van de taalgrens kijken. Daar spreekt men tenminste normaal Frans.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Amai zunne,

Doarmer is in Peerkes Laaand. Schoon nie waor. Gai kunt beter Friesche gaon spreken tegen die L.érs, dan weten ze gai zijt geen Ollander. En ja Fritten...gai bedoelt patatten. Met nen lekker saus, of nen hele Os in duvelsaus?
Er is nog nen schoon klooster iets buiten L. en er zit nen goeie pianowinkel aan de Tervuurse Vest.
Ja ja, das goe toeven daor met nen Duvel, of nen Kriek Lambic...

Anoniem zei

Beste Peerke, Doarmer is bezig met een cursus Belgisch, maar het lukt nog niet zo, maar hij gebruikt nu wel woorden als ajuin of is dat Zuid-Brabants?