woensdag, augustus 06, 2008

Jins neiteam Uwe telgen

De Dijle

Mechelen

Gisteren is Doarmer in Brussel geweest en daar heeft hij een film over Belgisch bier gezien, jawel Peerke !, en na afloop natuurlijk ook een pintje, dat is Belgisch voor pilsje, geproefd. De film was in het Frans , maar als je op een knopje drukte dan was hij in het Belgisch en dat hoorde dan de hele zaal. Frans is trouwens heel gemakkelijk, het gaat ongeveer zo: “Iek wiel kraag betalèn “ en “Woeaar ies die krote markt? “ Vandaag heeft Doarmer langs de Dijle gerend en is hij in Mechelen geweest, waar hij Mechels bier en een Belgische vlag met een leeuw erop heeft gekocht, want hij denkt er sterk over zich te laten naturaliseren tot Belg.

O vaderland , o edel land der Belgen,
Zo machtig steeds door moed en werkzaamheid,
De wereld ziet verwonderd uwe telgen,
Aan ’t hoofd van kunst, van handel , nijverheid.
De vrijheidszon giet licht op uwe wegen,
En onbevreesd staart gij de toekomst aan.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Amai zunne,

da zou schoon zijn, nie waor. ieder'n dag en pinteke vaten met Doarmer...gai moet gewoon nen Vlaming worden met een Vlaamsch volkslied:
Zij zullen hem niet temmen, de fiere Vlaamse Leeuw.
Al dreigen zij zijn vrijheid, met kluisters en geschreeuw.
Ze zullen hem niet temmen, zolang een Vlaming leeft,
Zolang de Leeuw kan klauwen, zolang hij tanden heeft.

Ze zullen hem niet temmen, zolang een Vlaming leeft,
Zolang de leeuw kan klauwen, zolang hij tanden heeft.
Zolang de leeuw kan klauwen, zolang hij tanden heeft.

Anoniem zei

Nu we toch nationalistisch bezig zijn, wat dacht u van het volgende bericht:

Zwaaien met de Friese vlag tijdens de Olympische Spelen in Peking is ten strengste verboden. Dat blijkt uit de huisregels van het organisatiecomité waarin staat dat het voor supporters niet is toegestaan vlaggen bij zich te hebben van regio’s of landen die niet zijn aangesloten bij het IOC.
Bij ontdekking zullen de vlaggen meteen in beslag worden genomen. Amnesty International heeft de Chinese maatregel donderdag bevestigd. Volgens een woordvoerder van Amnesty is dit één van de vele draconische maatregelen die de vrijheid van meningsuiting van sporters en supporters probeert in te perken.
“Het gaat niet alleen om de situatie in Tibet, de organisatie wil met zulke regels alles wat hen eventueel ongewelvallig kan zijn bij voorbaat al uitschakelen. Ik raad Friese sporters en supporters aan hun vlaggen in elk geval gewoon mee te nemen, dat is gewoon hun recht”, aldus een woordvoerder van de mensenrechtenorganisatie.
Aan de Olympische Spelen doen meer dan tien Friezen mee, onder wie voetbaltrainer Foppe de Haan en turner Epke Zonderland

Anoniem zei

Beste Peerke, Doarmer heeft al zo'n vlag met een leeuw met klauwen en zo.

Anoniem zei

Dr.Oetker, het moet inderdaad niet malder, Doarmer heeft het ook in de Ljouwerter gelezen en hij vraagt zich af, waarom al die mensen, ook de Chinezen, zo bang zijn voor de Friezen. Dat heeft toch geen zin, als wij kwaad willen, houdt toch niemand ons tegen, vooral niet als Peerke met zijn leeuw ook nog met ons meedoet.

Anoniem zei

Dr.Oetker, Doarmer heeft vanavond zijn zwager gekeken, die zat met Friese kleren aan op de tribune in Peking, toen zijn oomzegger de finale bereikte.

Anoniem zei

Beste doarmer, ik hoop dat de Beijinezen hem niet aanzien voor een Oeigoer. En wat "ús Epke" betreft: kop derfoar!

Anoniem zei

I'm Mathilde and I'm cheerleader in Guernsey. Yesterday I saw those Chinese cheerleaders 'cheering up'the opening of the Olympic games. I asked the Olympic committee if they allowed me there with my Guernsey flag, remembering William the Conqueror, Doarmer you know...,and they said yes or no.
But I go anyway and I'm positive they let me through...

Anoniem zei

Beste Mathilde, is die William niet een afstammeling van Hrolf Ganger, ook wel Rollo genaamd, een Deen die nogal wat onroerend goed in Normandie verwierf?