dinsdag, september 30, 2008

It moarnsiten Het ontbijt

Na een eenzame tocht van duizenden kilometers op haar vouwfiets door de Poolse taiga, is de huisvrouw eindelijk gearriveerd in het stadje Przemsk, waar zij door gastvrije inwoners met een ontbijt ontvangen wordt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Doarmer, is Jack Nicholson in Przemsk???
Zijn het opnamen voor de nieuwe film :Food4you? Zie ik 'starring' Huisvrouw te H in de hoofdrol met haar adembenemende appeltaarten?

Anoniem zei

Beste Alice, dat zijn wel veel vragen, voor zover Doarmer weet, heeft de huisvrouw op haar vouwfiets een tocht door de Poolse taiga gemaakt om zo geld in te zamelen voor zeehondjes, die wees zijn geworden en zijn de anderen op de foto het gastvrije echtpaar Zebegnew en Bozanna met hun dochter Slawka. Zebegnew en Bozanna hebben hun leven lang koeien gemolken op een kolchose, maar zitten nu al tien jaar zonder werk . Dochter Slawka heeft Lets gestudeerd en verdient wat geld met het rondleiden van toeristen uit dat land. Kortom het is geen vetpot. Toch hebben ze de huisvrouw onthaald en willen ze beslist geen geld van haar aannemen, “dat is voor de zeehondjes” zeggen zij , wat maar weer bewijst, dat zij die minst hebben, het meest vrijgevig zijn, wat op zich natuurlijk ook logisch is. Dat is de vicieuze cirkel van de armoede.