dinsdag, oktober 07, 2008

Jitris de optearfyts Nog eens de vouwfiets

De huisvrouw is op haar fietstocht ten behoeve van de wees geworden zeehondjes intussen de Oeral overgestoken en bevindt zich momenteel in de stad Vladinowgrad, een plaats bekend door zijn zware industrie. Zij staat op de foto met Natasja, een vrolijke machinebankwerkster (links) en Jekatrina , een voormalig conductrice bij de stadsbus (rechts). Jekatrina heeft het niet gemakkelijk gehad in haar leven, Oleg, haar man (uiterst rechts) was altijd veel van huis door zijn werk in de Siberische loodmijnen en zij stond alleen voor de opvoeding van de kinderen. Natasja vond de vouwfiets van de huisvrouw zo geweldig, dat ze deze niet los wilde laten. Pas na enig aandringen van de huisvrouw lukte het haar de fiets weer mee te krijgen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Er is een Amerikaans onderzoek waaruit blijkt dat als vrouwen op een mannenfiets rijden de spieren onder aan de rug veel zwaarder belast worden, het energieverbruik zou zelfs 25% meer bedragen dan wanneer ze op een vrouwenfiets zouden rijden.
Dit alles zorgt ervoor dat de fiets, op bovengenoemde punten anders dient te zijn dan de fiets van hun mannelijke medefietsers.

De meeste vrouwenfietsen hebben dus een kortere bovenbuis en een hogere balhoofdbuis zodat je in een minder diepe houding komt te zitten!
Deze houding zorgt voor meer comfort voor bekken en bovenlichaam zonder aan trapvermogen te hoeven inleveren, verder komt het de wendbaarheid ten goede!

Anoniem zei

doarmerke..... da vouwracefietske is voor de gepensioneerde wielrenner-wannebes met een hoog gadgetfreak gehalte. Ne vouwfiets dient niet om mee te racen. Tenzij ge daarnaast er nog gebruik wilt van maken om aan uw conditie te werken en mee te doen aan vouwfietswedstrijden.
Blijf maar bij dat nichterig model. Paint in pink while you’re at it. :-)

‘k heb zo eens een dame van respectabele leeftijd zo een fietsje zien plooien in een 10-tal seconden, dus dat valt dik mee.