zondag, januari 11, 2009

De rein De regen

In dit donker dacht ik aan regen op zee. Ik dacht aan regen die heimelijk zonder dat iemand het opmerkt in de onafzienbare zee valt. Geluidloos raakt de regen het wateroppervlak, zonder dat zelfs de vissen er iets van merken.

Murakami: Ten zuiden van de grens

4 opmerkingen:

Anoniem zei

God Morgern!
Er gaat zoveel aan ons voorbij zonder dat we het merken en dat is maar goed ook.
Vanmorgen werd ik niet gewekt. Eenmaal wakker ging ik haastig naar beneden. De Duitse, de Engelse en de Litse zouden daar al gegeten hebben.Maar niemand en niets restte nog van dat daar was geweest. Ik zette me achteer een hard gekookt uit naast een groot scherm waarop een man met een blonde Zweedse over de Gazastrook sprak.De Engelse uit Coronation street dook op verbrak dit stilleven met: "You're not supposed to look TV when you're eating!"
Ik kijk naar buiten; de straten zijn nat ik heb het niet bemerkt.

Anoniem zei

Lieve Britte Marie, waarom zou u niet TV kijken, terwijl u eet, hoeveel mensen eten niet een hapje ,nootjes of zo terwijl ze TV kijken en bij ontbijt-TV is het zelfs verplicht. En bovendien, wat weet zo'n Engelse nu, ze hebben niet eens de euro op dat eiland!U had moeten zeggen: "I don't listen to people, that come from an island"

Anoniem zei

Thank you Mr Doarmer for that good advise

Anoniem zei

Well, dear Leonora, we are all Europeans or as the ladies from Latvia always say: “Wir fühlen uns so unbeschreiblich Europäisch”.