maandag, januari 12, 2009

Op wei nei tsjerke Op weg naar de kerk

Het is zondag en deze twee dames uit Letland zijn op weg naar de kerk . Op de vraag van Doarmer, hoe zij over de politieke en economische situatie in hun land dachten, antwoordden zij, charmant glimlachend, dat ze blij waren, dat het land nu bij de EU hoorde, want zeiden zij “eigenlijk zijn wij ook Europeanen”.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Doarmer, mogen die Letten wel naar de kerk? En wat een lieve glimlach op een gezicht. Hebben ze daar geen kredietcrisis of zo?

Anoniem zei

Beste Aagje, u moet niet zo onaardig tegen deze dames doen! Natuurlijk hebben ze in Letland ook last van de credietcrisis, maar ook al zijn ze arm, ze lachen altijd en daar kunnen wij nog wat van leren.

Anoniem zei

Amai zunne,

zijn dat twee schoone koninginnen uit een ver land. Ze hebben zulke schoone hoeden, op hun al even schoone gezichten?

Anoniem zei

Zo ziet maar Peerke, "schoonheid" heeft niets te maken met geld of bezit, maar zit aan de buitenkant!

Anoniem zei

Zekers en vast Doarmer,

maar de schoonheid zit vooral in hun schoone lach, nie waor?

Anoniem zei

Ja Peerke, zo'n lach zie je niet in het onderw.

Anoniem zei

Peerke is nog altijd niet tot de jaren des onderscheids gekomen: die ene is wel mooi, maar die andere .......!
In het onderw. wordt overigens juist heel veel gelachen en terecht! Waar anders vind je zoveel belachelijks! Toch zeker niet in het buitengebied!

Anoniem zei

Beste mentor, Doarmer vindt het een goede zaak dat iemand Peerke wat in de gaten houdt, zo’n jonge enthousiaste Belg loopt voordat je het weet in zeven sloten tegelijk en u bent niet alleen mentor , maar u heeft ook oog voor het schone….. Doarmer vindt die ene ook het mooist, maar wat het buitengebied betreft ook daar wordt veel gelachen, want schaapskudden heb je niet alleen in het onderw.

Anoniem zei

Amai,

mijn mentor op het net...zunne. Mmmh ... weet gij, beste mentor, dat Peerke juist die ene lach aan de Mona Lisa doet denken. Een lach die tot peinzen aan zet, amai zunne, daar kan Peerke lang naar turen en dat .... is schoon, nie waor?

Anoniem zei

Foei Peerke, zo wordt het nooit iets met u. Een vrouw lacht u bemoedigend toe en wat doet gij? In gedachten gaat ge meteen vreemd: denken aan de Mona Lisa! Verdrongen worden door een oud stoffig doekje, dat pikt geen enkele vrouw! En dan, turen en gluren? Als ge zo passief blijft, pakken de dames u! Wat Letse?

Anoniem zei

Ach beste Mentor,

Peerke bedoeld met schoon niet de begeerte naar beide vrouwen. Peerke kan genieten van het zien en horen van schoone dingen. Zlefs het proeven ervan kan hem gelukkig maken. Bach, bier, Mona Lisa (waarvan Peerke de schoonheid wel van inziet)en de glimlach van die schoone vrouwen. Vreesch niet dat Peerke vreemd zal gaan hoor. Daarvoor heeft Peerke tijdens de mentorles te goed opgelet!! Daarbij kent Peerke geen schilderij van Picasso met zo een schoone glimlach.

Anoniem zei

Gelezen vandaag in de krant:BRUSSEL - "De Europese Commissie wil Letland 3,1 miljard euro lenen. Dat moet de overheid van het Baltische land helpen bij de acute geldnood door de financiële crisis.
Voorwaarde is wel dat de autoriteiten snoeien in de uitgaven, zoals de lonen van ambtenaren, waar onder de Letse docenten."
Ze hebben dus wel last van de crisis! En dan toch zo'n lach op het gezicht toveren!!!!
Doarmer, je bent zo goed in inzamelingsacties. Is het niet wijs om voor deze 'schonen' zo'n actie op touw te zetten?

Anoniem zei

Ik ben geboren in Zweden. En woon al jaren samen met mijn Nederlandse vriendin in A. Ik kwam toevallig op deze weblog en wat schetste mijn verbazing. Op de foto rechts achter wat jullie 'schonen' noemen staat de gevangenis waar ik op 20 jarige leeftijd 3 maanden! heb 'gezeten'. Omdat ik alcohol had gedronken en met mijn auto reed. Ik 'zat'achter dat raam waar je op kijkt op de eerste verdieping!
Ik wist niet wat ik zag en ik weet nog steeds niet wat ik van dit alles moet denken. Wie bent u, ik geloof dat u Doarmer? heet? En wat zoeken die Letse dames in mijn geboorteplaats?

Anoniem zei

Lieve Romy, volgens Doarmer heeft hij uw zuster Sisi wel eens ontmoet! Wat de miljarden voor Letland betreft, dat lijkt Doarmer geen goede zaak, juist de armoede geeft die Letse vrouwen een soort natuurlijke charme, die hen zo aantrekkelijk maakt.

Anoniem zei

Beste Sven,het is merkwaardig, Doarmer heeft de loep er erbij gepakt en inderdaad achter dat raam zit een enigszins beteuterd kijkende Zweed op een IKEA-stoeltje. Hoe is dit mogelijk? U bent toch niet op twee plaatsen tegelijkertijd verschenen, u weet, dat dit altijd een van de redenen was om iemand heilig te verklaren,o.a. de heilige Antonius van Padua, u weet wel, Heilige Antonius, beste vrind....., was in staat dit te doen, de zogenaamde bilocatie.