maandag, februari 16, 2009

De buorlju De buren

Doarmer las het volgende commentaar, waaruit blijkt,dat zijn landgenoten niet zo populair zijn bij de buren en zo hoort het ook, anders krijg je een gekkenboel. Vooral dat achterlopen in taalontwikkeling is erg grappig. In welke provincie spreken ze dan beter Fries? Doarmer zou het niet weten.

Drenten hebben een hekel aan Friezen en Groningers ook. Friezen vinden zich geweldig, maar hebben nog niet door dat ze jaren achterlopen in bepaalde gebieden, qua taalontwikkeling. Er zijn kinderen in die kleine Friese poepdorpjes, die niet eens Nederlands kunnen praten, alleen dat onverstaanbare gepruttel. Nu is dat ook een algemeen feit, Friesland loopt achter in vooruitgang maar zijn te dom om dat zelf ook in te zien.

Ook dit gedeelte van een lied tegen de Friezen gemaakt door een Groninger, is heel aardig, met name de woorden “zwaar behept met eigenwaan”. Ja, als wij onszelf geen complimenten geven, wie doet het dan, de buren zeker!

Ik ben een zoon der olle grieze,
een Groninger van kindsbeen af,
en dus heb ik de pest aan Friezen;
die vind ik echt in een woord maf
en zwaar behept met eigenwaan,
die platte Friezen op hun terpen,
die enkel al door hun bestaan
een smet op onze natie werpen

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Amai...mmm


Peerke houdt ook niej van Groningers...

Anoniem zei

Ja Peerke, maar het is wel grappig, dat Doarmer's landgenoten zoveel emoties kunnen losmaken, dat er zelfs een lied over hen gemaakt wordt, het omgekeerde zou ondenkbaar zijn, de landgenoten zouden een lied over zichzelf maken.