donderdag, mei 20, 2010

Tige Terdege

Nu kan de filosoof Oudemans wel beweren, dat het gras mens en vee gebruikt om zich te dupliceren, maar over het algemeen hebben de plantaardigen het niet gemakkelijk in onze maatschappij. Neem bijvoorbeeld het reeds genoemde gras, het wordt gemaaid, afgegraasd en op een composthoop gegooid alsof het niks is en neem de boontjes, weerloos worden ze geplant en gedopt om tenslotte door meedogenloze vegetariërs verslonden te worden. Nee, dan die zogenaamde zielige dieren, die kunnen tenminste nog wegrennen of erger terugschoppen of bijten. Zich hiervan terdege bewust was Doarmer dan ook aangenaam verrast toen hij in de krant las, dat er een nieuwe partij aan de komende verkiezingen meedoet: de PAPA, Partij Aardig voor de PlantAardigen. Hiermee is ook een einde gekomen aan Doarmers bestaan als zwevende kiezer en heeft hij een nieuw politiek thuis gevonden. Dat deze nieuwe partij zich met alle maatschappelijke problemen bezig houdt, blijkt wel uit de oplossing die ze heeft voor de economische crisis, “gewoon geworden laten” en dat laatste spreekt een Friese boer als Doarmer ontzettend aan.

2 opmerkingen:

Erel;id PvdP zei

In die zelfde krant heeft Doarmer kunnen lezen dat de nieuwe naam van de PAPA voortaan de PvdP is, de Partij van de Planten. Feministen vielen met bosjes over te mannelijk klinkende naam PAPA heen. De oprichter besefte ook wel dat de meeste stemmen op zijn partij potentieel onder de vrouwen zouden zitten en heeft de Partij pragmatisch herdoopt in PvdP

Doarmer zei

Doarmer begrijpt niet, waarom de feministen zich meesteres moeten maken van de de "plantenbeweging". Planten zijn zowel jongetje als meisje. En bovendien krijg je zo ook misverstanden over waar die laatste P voorstaat.