vrijdag, juli 22, 2011

Ik leauw Ik geloof

Morgen is het zover! De jaarlijkse 10 km, bestaande uit vier rondjes door het dorp. Al dagenlang ziet Doarmer mensen trainen, alleen of in groepen en in de lucht hangt een soort spanning, alsof de vijand nadert en men weet , dat de slag niet verloren mag worden. Kenmerkend is ook dat niemand erover praat, terwijl iedereen weet, dat morgen de dorpse pikorde weer voor een jaar wordt vastgesteld. Eigenlijk is het absurd, maar voor Doarmer gelden nog steeds de woorden van de kerkvader Tertullianus : credo quia absurdum, ik geloof omdat het absurd is.

2 opmerkingen:

Peerke zei

Peerke wenst Doarmer heel veel succes voor de benenkoers van morgen. Laat hem net als de wielrenner Cadel E. ze allemaal naar huis lopen. Dat de kasseien door de luchten van W. mogen vliegen als Doarmer voorbij schiet. Vlammen zullen van zijn voeten schieten om zijn hielen nog duidelijker aan zijn vijanden te laten zien!!!
Ik zou zeggen, neem een straf pintje en gao der voor!!!

Doarmer zei

Peerke, het was vandaag stoempen voor Doarmer en omdat men in W. tegenwoordig nogal wat drempels in de wegen heeft , was het veel klimmen en dalen en Doarmer blijft natuurlijk een jongen van het platte land. Maar omdat dit "straf werk" is, heeft hij inderdaad een straf pintje verdiend.