dinsdag, november 15, 2011

Strûze Verorberen

Zoals u weet verkeert Doarmer overdag meestal in een naargeestige omgeving , waar de lucht trilt van lichte overspannenheid en rituelen zonder einde. De gesprekken in die wereld hebben over het algemeen de diepgang van een Fries skûtsje, het is zijn rots van Sisyfus, maar soms gebeurt er iets wat buiten het dagelijkse grazen der kudde valt, een interessant gesprek bijvoorbeeld, een gesprek waarom je kunt lachen. Wel, zo’n gesprek had Doarmer vandaag, terwijl hij een reep verorberde.

2 opmerkingen:

pater Pierre de Bree s.j. zei

Uw pater voelt een zekere lotsverbondenheid met Doarmer, hoewel deze zijn meerdere is in jaren en levenswijsheid. Ook hij verkeert dagelijks in een omgeving waar de lucht zindert en helaas meer van overspannenheid dan van sensualiteit.
Het is wel inderdaad rot van Sisyphus, dat hij bij tijd en wijle zijn steen laat neerdonderen in de keurig door het management gecontroleerde, rimpelloze vijver der ketterse onderw. figuren. Veel diepgang valt van dit volkje niet te verwachten, men mag blij zijn dat de wielrennerij zich nog in de ketterse belangstelling mag verheugen. Dat Doarmer zich volpropt met hallucinaties
opwekkende repen baart mij zorgen, maar goed, ook een eenvoudige visboer moet zich door de barre werkelijkheid van alledag slaan en een bezoek aan het ketternest E. gaat een mens niet in zijn kouwe kleren zitten. Wellicht biedt het uitzicht op het kerstpakket hoop?

Doarmer zei

Waarde pater, staat niet in 1Korinthe 13 vers 8 “Geloof, hoop, liefde en het kerstpakket”, maar het grootste daarvan is het kerstpakket”. De komende weken gaat Doarmer elke dag even kijken of de pakketten al gearriveerd zijn en als ze er zijn, dan beklopt hij ze en tilt ze op en probeert te raden welke verrassingen er allemaal wel in kunnen zitten. Ja, voor Doarmer is de voorpret minstens zo belangrijk als het uitpakken, alhoewel als hij er een blik ananas uithaalt!!!!!!