zondag, juni 03, 2012

Treds Derde

Vrijdagavond heeft Doarmer weer eens een derde plaats gehaald, ditmaal in het dorp V. Hij zat drie seconden voor nummer 4, althans dat dacht hij, maar dankzij de chip bleek het 18 seconden te zijn. Het “moderne lopen” met zo’n chip zorgt er wel voor, dat deelnemers en toeschouwers een vertekend beeld krijgen. De toeschouwers  zien twee mensen sprinten voor de derde plaats en ogenschijnlijk wint de ene, want stel nu, dat Doarmer de sprint verloren had met een seconde dan nog was hij dankzij de chip , die precies het moment registreert, dat een loper over de startmat loopt, derde geworden. Immanuel Kant en anderen zeiden al, dat wij de werkelijkheid niet zien, omdat onze zintuigen ons bedriegen.

2 opmerkingen:

Peerke zei

Amai zunne, Peerke is bijzonder trots opzijn vriend Doarmer. Ja, tijd is een raar iets. Wat nu als Albert E. Er was geweest. Die had vast een puike theorie bedacht over later en toch eerder zijn. Maar stond erniet ergens de laatste zullen de eerste zijn....

Doarmer zei

Peerke, Doarmer heeft dat ook eens gelezen over de laatste en de eerste, maar hij weet ook niet meer waar. Misschien in de Donald Duck of in de Playboy of zo, want andere dingen leest Doarmer eigenlijk niet.