zaterdag, maart 16, 2013

De wyn tsjin De wind tegen

Vandaag moest Doarmer kilometers lang tegen de wind in rennen. Hij was dan ook “skjin efter de siken (=geheel buiten adem). Gelukkig compenseerde hij dat daarna door een alleraardigst boekje te lezen. Het ging over de filosoof Wittgenstein, bekend om zijn woedeaanvallen , over diens briefwisseling met Keynes, de econoom, en over een conflict met Karl Popper, beslist geen aanhanger van Wittgensteins opvatting dat filosofische problemen eigenlijk taalproblemen zijn. Bij dit meningsverschil schijnt Wittgenstein zelfs met een pook gedreigd te hebben.

2 opmerkingen:

Peerke zei

Allez Doarmer,

Peerke heeft ook lange tochten te gaan maar dan met zijne voiture. Hij moet eerst liedekens zingen in het hoge hollandsche Noorden, Schagen...maar....rond de 4e april, staat m samen met zijn schoone Deerne liedekens te zingen in de het Anker in de plaats W. En Peerke dacht dat gij het misschien schoon vond om eens te uisteren of misschien dat 'm den Pater nog ziet die misschien uit de plaats Aa. eens wil luisteren naar de schoone liedekens van Peerke en zijn minstrelen. Geen bruiloft of partij dit keer maar gewoon een schoon verhaal over Opa Wilmink, Brommers Kiek'n en zigeuners.

Doarmer zei

Peerke, dat gij in het Anker optreedt, in het Carré van W. Welk een eer voor W. !Misschien dat wel meer lieden belangstelling hebben, als gij er tenminste geen bezwaar tegen hebt, dat ook onderw. lieden uw optreden bijwonen. Doarmer heeft het in elk geval in zijne agenda, jawel die heeft hij, opgeschreven.