dinsdag, maart 19, 2013

Fjouwer april Vier april

 
het Anker te W.
 
Op 4 april a.s. kunt u in het Anker te W. genieten van een optreden van onze Peerke, een trouwe en godsvruchtige en muzikaal begaafde lezer van deze weblog. Het Anker is voor W., wat Broadway voor New York is, kortom een belevenis.

2 opmerkingen:

pater Pierre de Bree s.j. zei

Zulk een lentelichtstraal treft uw pater vol in de ziel. Zojuist teruggekeerd uit het Vaticaan, is uw pater ten prooi gevallen aan buien van diepe neerslachtigheid. Immers, al is de keuze voor de nieuwe paus nu op een jezuïet gevallen, het is niet de juiste jezuïet! Deze goddeloze miskleun toont de deplorabele staat, waarin de Kerk verkeert. Wat moeten we nu met deze Argentijn! Hij is sober. Voorwaar een eigenschap, die miljoenen met hem delen en gezien de omgeving, waarin hij verkeert een teken van uitzonderlijke domheid. Nog andere kwaliteiten? Van een Argentijn mag op zijn minst verwacht worden, dat hij een tango kan dansen. Wel, deze Latino kan het niet. Overigens kan uw pater dat weer wel, hetgeen maakt, dat hij dichter bij de gelovigen(en ook bij de te bekeren ongelovigen!)staat.
Voor een dergelijk vermaak begeeft hij zich meestal onder de heidenen en zo is hij menigmaal in de Ankerplaats op de terp gesignaleerd, natuurlijk met de bevallige Samantha aan zijn zijde.
Op vier april draagt hij plichtsgetrouw als hij is de mis op, maar uw pater vindt het geen probleem zijn gelovigen voor het zingen de kerk uit te jagen. Bovendien, liedekens over opa Wilmink, zigeuners en dan ook nog brommers kiek'n, vertolkt door Peerke en ziene deerne, doar bint wi bie!

Doarmer zei

Waarde pater, Doarmer verheugt zich erop Uwe Heiligheid in het Anker te ontmoeten en wie weet kunt u daar nog nuttig bekeringswerk verrichten, want W. is echt een broedplaats van ketters. Dus als u zo vriendelijk wilt zijn een paar emmers doopwater mee te nemen en natuurlijk uw zwaard voor de halsstarrigen onder hen, want met een Argentijn als hoogste baas kan een beetje geweld toch geen taboe meer zijn.