dinsdag, september 14, 2021

De boarterstún De speeltuin


Doarmer hie ôfrûne wykein in famyljegearkomste mei bern en bernsbern en fansels moat er dan ek nei de boarterstún. Der binne ûnderwylst sân bernsbern en acht is ûnderweis. Twa hiene in soad wille tusken de ballen.

4 opmerkingen:

Peerke zei

Amai zunne,

zekers en vast gaat het goed met Doarmer. Zoveel kinder en kleinkinder. 'm zal het zekers druk hebben met verhaaltjes vertellen. Peerke is alleen bezig om te proberen te koersen, maor dat gaat niet meer zo rap, zunne. Teveel regelkes van de bovenste regionen. Tis overal van hetzelfde die waor. Ik neem nog maar een pinteke

doarmer zei

Peerke,het doet Doarmer goed een levensteken van u te horen. Doarmer denkt nog wel eens aan onze tijd aan de kade te A. Doarmer heeft die tijd wel achter zich gelaten en u heeft kunnen lezen dat hij nu actief is in de wereld van de vloeren, een stuk interessanter dan het onderw. en inderdaad heeft hij intussen 7 kleinkinderen en de achtste is op komst. Het begin is er dus. Doarmer neemt aan dat het met Peerke goed gaat want hij neemt nog steeds een pinteke. Doarmer hoopt ook dat Peerke net als Doarmer zelf niet gender-neutraal geworden is, want we leven in barre tijden.

Peerke zei

Allez zunne,

Nee met Peerke gaat het goe he. Helaas werkt m nog in het onderw, net alle rare perikelen van dien. En Peerke is zekers en vast niet gender-neutraal geworden. Hij heeft zowaar een vrouwelijk manager op zijn werk....das ook niej alles.....
Maar Peerke heeft zijn scheepje met zeilen (van nen ouden Frieschen Man gekocht) en daarmee bevaart hij de wilde Ijsselwateren. Zo kan Peerke de onzin van het onderw, weer relativeren.

En na afloop een lekker pinteke.

8 kleinkinder straks...das straf zunne. Doarmer zal zijn baan als verkeersregelaar in het buitengebied dan toch echt moeten opgeven.

Groet
Peerke

doarmer zei

Het zal Peerke goed doen dat Doarmer regelmatig in het Brabantse verblijft. Hij rent regelmatig in het Warandabos in Tilburg want oudste zoon werkt daar aan de TU. Als Doarmer daar rent wordt hij steeds gegroet met de uitdrukking "mergen".