maandag, december 05, 2005

De geitenmarkt

De concurrentie ligt altijd op de loer, ook in de geitenfokkerij. De Tubantia van afgelopen zaterdag meldt, dat nu ook de kerken zich met een geitenproject bezig gaan houden. In een kerk in Vriezenveen schijnen al acht posters van geiten te hangen. Voor ons is eigenlijk alleen de laatste zin van belang. Een geit en een cursus kost 110 euro. Ik kan nu al vast meedelen, dat wij waarschijnlijk onder die prijs gaan zitten. Wij laten ons niet zo maar uit de markt drukken. Desnoods krijgt men bij aankoop van een geit een compleet uierwassersetje, in kleur naar keuze, gratis. En ook zijn wij zonder meer bereid een cursus te geven.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bijons in H. worden wij betaald als we voor een baas gaan werken
m.a.w. ik ga echt geen meier betalen om zo'n geit met dat setje te mogen bewerken. Brief van onze pastoor met een afrading is onderweg.
Ik raad jullie aan de principes van het (arbeids-)marktdenken via een cursus á raison van 109 euro bij mijn Tante Econ-oma onder de knie te krijgen, voordat het straks één grote beestenbende wordt bij jullie daar boven.

Anoniem zei

Beste huisvrouw, wij maken onderscheid tussen personeel, dat krijgt salaris en klanten, die kopen. Ook bij verkochte geiten zal de uier toch wel eens gewassen moeten worden en dan komt zo'n setje goed van pas.En laat die pastoor zich maar met huilende Mariabeeldjes bezig houden, daarvoor wordt hij betaald.