dinsdag, november 28, 2006

Tarieding Voorbereiding

Voorbereiding is het halve werk. Onderw. persoon controleert revolver, voordat hij les gaat geven.

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Bij het zien van de foto heeft de Vlaming afgezegd om naar Holland te komen.

Anoniem zei

Bedoelt u de wielrenner?

Anoniem zei

Lieve secretaresse, het spijt Doarmer ontzettend dat hij met deze foto mensen bang heeft gemaakt, maar de harde werekelijkheid mag ook wel eens getoond worden.

Anoniem zei

De Vlaming is toch gekomen.

-Verontschuldigde zich dat hij 10 min te laat kwam omdat hij onderweg op de parkeerplaats had moeten stoppen om een mobielgesprek te kunnen voeren. Ik wist meteen dat hij de waarheid sprak. Kon ik zien aan de grote, imponerende BMW waarmee hij de oprijlaan van ons Kasteel was komen oprijden.-

Want aan het eind van de oprijlaan stond zijn verloren schaap: de secretaresse.

Anoniem zei

Doarmer realiseert zich, dat hij veel mist in zijn leven, een imponerende BMW, een secretaresse....

Anoniem zei

Allez,

ik heb nen Citroen zunne, maar ik he nooit niej un juf of meester gehad die met nen pistool kwam. Is diejen mens hier misschien Pistolen Pieter?
Vroeger had'n we wel den zusterkes met hun rietjes, en die kwamen ook heel hard aan.... op den vingerkes.
En meneer den Vlaming, ken ik oe?
Allez Doarmer, ik ga meer voor den Citroen dan den BM nog wattes dus ge mist niks, hoogstens wat Waterzooi van ons Moeke. en nen Pint erbij.

Anoniem zei

Peerke gij hebt Pistolen herkend!

Anoniem zei

Allez,

tis nen schietmachien, nie woar, zunne. Das niej mijne zooi, zunne.
Pistolen, Revolvers, Pistache, Pastis...mmmhh

Anoniem zei

hé die man komt mij bekend voor (visboer)????

Anoniem zei

Nee, zoals Peerke al zei: Dit is Pistolen Peter

Anoniem zei

Allez, is dat schrikken, zo'n jonge leraar en dan al zo les- en levensmoe. Zo wordt het lerarentekort snel groter, hoewel .... .
Van een grote maatschappelijke bedreiging worden we eindelijk verlost: binnenkort geen onderw meer....halleluja!

Anoniem zei

Beste suicideke, onderw. hoort net als criminaliteit bij elke samenleving. In de geschiedenis zijn voortdurend pogingen ondernomen om beide verschijnselen definitief uit te roeien, maar tevergeefs. Ze hebben ook een functie, want ook mensen zonder een opleiding moeten aan de bak, zijn ze moedig, dan is er nog altijd de criminaliteit en zijn ze ook dat niet, dan blijft alleen het ........ over.

Anoniem zei

Zojuist teruggekeerd van een uiterst succesvolle missie onder de heidenen werd ik pijnlijk getroffen door de grote geestelijke nood, waarin velen in het onderw. verkeren. Van de bijmoedigheid der onwetende heidenen hier geen spoor, slechts ontreddering en wanhoop stralen mij tegemoet
uit de ogen van schoolmeesters, die zich gewapend met allerhande goddeloos schiettuig staande proberen te houden. Hoe verdoold zijn deze schapen zonder herder! Ook het geruststellend cynisme van Doarmer, deze valse profeet, is geen balsum voor de ziel. Voor al uw noden heeft altijd een luisterend oor en kloppend hart
uw eigen pater Pierre de Bree S.J.

Anoniem zei

Doarmer vindt het fijn, dat eindelijk een jezuïet op de weblog reageert,maar om een "naïef kind", dat Doarmer in feite is meteen cynisch te noemen???? Bovendien Doarmer kent Pistolen Peter heel goed, hij is werkelijk de laatste, die zelfmoord zou plegen,veel liever schiet hij anderen overhoop en bovendien wil ik de pater van de societas jesu eraan herinneren, dat de kerk er nog helemaal niet uit is, of onderw. mensen wel een ziel hebben, laat staan, dat ze balsem daarvoor nodig hebben!!!

Anoniem zei

Alhoewel Doarmer bekend staat als een erudiet man met kennis van zaken op velerlei gebied, slaat hij waar het gaat om een belangrijke leerstelling van de Kerk de plank volledig mis. Een overmaat aan cynisme verduistert zijn anders zo scherpe blik.
Natuurlijk hebben in het onderw. zwoegenden een ziel.
Hun het eeuwige heil ontzeggen zou een zege des duivels zijn. Dit geldt
vanzelfsprekend niet voor het M. Het M is losgeraakt van het eigenlijke ambacht en heeft daarmee zijn ziel verloren. Jammer, maar het is des Heeren wil en daar mogen wij eenvoudige stervelingen niet aan tornen. Daar de spot mee drijven geeft geen pas, bidden wij dan voor deze ontzielden, opdat de Allerhoogste hun Zijn genade niet eeuwig zal onthouden. Ook bidden wij voor de arme Doarmer, opdat hij terugkere op zijn schreden en het smalle pad des heils moge bewandelen

Anoniem zei

Geleerde pater s.j., Doarmer kan zich voorstellen,dat als men in reincarnatie gelooft, zoals in het Hindoeisme, waar ook dieren een ziel hebben, dat men het onderw.volk een ziel toekent, maar de H. katholieke kerk? Sinds welk concilie is dit zo? Bovendien, omdat zij zielloos zijn, komen zij ook niet in de hel, net zomin als een kudde schapen. Dus niks geen zege des duivels.

Anoniem zei

De vraag, of onderw.volk een ziel bezit werd op het Concilie te Maçon in 585 ter tafel gebracht en behandeld, en door een zeer grote meerderheid met ‘nee’ beantwoord.

Anoniem zei

Doarmer blijft dwalen. Op de kerkvergadering te Maçon in de 6e eeuw ging het in het geheel niet over de vraag of het onderw. volkje een ziel had, maar over de vraag of de vrouw een ziel had, iets wat men zich in rede af kan vragen. Men kwam er niet uit en besloot na enkele dagen er maar over te stemmen, en jawel, de vrouw had een ziel, besloot men. Als jezuïet aanvaard ik loyaal de besluiten van de Kerk, maar soms als ik in zwoele voorjaarsnachten in mijn bedje lig te woelen en worstel met de zwarte zijde van het celibaat, besluipt mij toch enige twijfel aan de juistheid van de uitspraak van dit concilie.

Anoniem zei

Wat is dat veur geneul van din paoter of vrouleu nen ziel hebt of nich. Ik zeuke een vrouw op de boerderije en ik ken ook wal andre boern die een vrou zeukt, maor ene dee een vrou zoch met ne ziel bink noch neet teegnkommn. Wat moej dr toch ook met. Of nen vrou een trekker kan veurn, ja dat soort dings, doar hej wat an, maor nen ziel?
Wat zol din paoter ook wettn van vrouleu. Ak oe wat raoden mag, stuur din P Pieter verkleed as Sinterklaos maor nen maol bij din paoter langs,dan biw rap van dat geneul of.