vrijdag, mei 11, 2007

Tsjeppe famkes

Út de Ljouwerter:

Kalender met boerendochters voor in de melkstal

Vanaf nu kunnen liefhebbers een jaar lang elke maand genieten van een andere plattelandse schoonheid. De eerste Nederlandse Boerendochterkalender is uit. Liefst acht van de twaalf schoonheden komen uit Friesland.
De boerendochterkalender loopt niet voor niets van mei tot mei. ,,Dat is het boerenseizoen'', vertelt Ido Kooistra (21). Hij is een van de bedenkers van de kalender die net uit is. Tot mei 2008 staat er elke maand een nieuwe boerendochter op de foto's.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Doarmer, is de 'Tsjeppe Famkes"kalender ook geschikt om bij varkensboeren in de schuur neer te hangen?
Zo ja, dan wil ik wel zo'n kalender voor als ik volgende week op bezoek ga bij de dikke Mijnheer Tip in de Achterhoek.

Anoniem zei

Lieve boerendochter, dikke meneer Tip kennende zal hij de kalender prachtig vinden

Anoniem zei

Misschien iets voor managers in het onderw.? Is er toch boerenverstand aanwezig!

Anoniem zei

Beste boerenzoon, managers hebben geen oog voor vrouwelijk schoon, daarvoor moeten ze eerst weer naar een cursus of een workshop.

Anoniem zei

Út de Ljouwerter:
"Maak Alde Maaie tot officiële feestdag"
BURGUM - Bij wijze van promotie is Tytsjerksteradiel vandaag deelgenoot gemaakt van een initiatief uit de Trynwâlden om 12 mei uit te roepen tot Alde Maaie. Elke zaterdag voor of op 12 mei zou dan in heel Fryslân een feestdag met culturele vrijmarkt moeten worden. Daartoe werd - met toestemming - een bord van email van de Alde Maaie op de muur van het gemeentehuis in Burgum aangebracht. Ook aan de muur van het provinciehuis is het bord vastgeschroefd.De Alde Maaie was van oudsher de dag dat pacht- en arbeidscontracten afliepen. Veel arbeiders wisselden dan van opdrachtgever, maar het was ook een dag dat er lustig verhuisd en getrouwd werd. De organisatie in de Trynwâlden werkt aan een proef met het evenement in 2009. Het doel is echter dat het overal in de provincie uitgroeit tot een cultureel evenement, waarbij dorpen en stadswijken uitpakken met culturele activiteiten zoals toneeluitvoeringen, optochten met feestwagens en fanfares, openluchtspelen of demonstraties van hobbyverenigingen.