zondag, oktober 05, 2008

Grien wyt Groen wit

Gisteren heeft Doarmer weer veel geleerd. Hij was in de stad N. en daar zag hij, dat je Nederland kunt indelen in een groen en een wit gebied. Kom je uit het groene gebied, dan is er een kans, dat je afstamt van een Romeinse slaaf, die de hele dag bezig was om de boiler van een rijke Romein te verwarmen of de oorbellen van een vis te poetsen. Natuurlijk komt Doarmer uit het witte gebied, zijn volk vocht zich liever dood dan slaaf te zijn. Omdat ze de Romeinen een flink pak slaag hadden gegeven schreef Tacitus in zijn Annales: clarum inde inter Germanos Frisium nomen (aldus werd de naam der Friezen beroemd tussen de Germanen).
Vandaag was Doarmer verkeersregelaar in het buitengebied. Er stond een stevige wind, het regende, kortom een prachtige herfstdag en geen Romein te zien.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ich kenne dessen Mann.....
Ist es den Kerl L???

Anoniem zei

Liebe Germa, Sie haben recht, es ist der L., Doarmer erkennt ihn an seinem Kinn, was macht er da auf dem Lande?

Anoniem zei

HAPERT - In Hapert is zondag een verkeersregelaar in volle vaart omver gereden door een automobilist die boos was omdat hij niet langs een optocht mocht rijden. Dat maakte de politie donderdag bekend.
De verkeersregelaar raakte lichtgewond, maar moest wel naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen. De politie maakte het nieuws pas donderdag wereldkundig omdat de zaak eerst niet zo ernstig werd ingeschat, aldus een woordvoerder.

De aanslag op de verkeersregelaar gebeurde zondag rond kwart over vijf op de kruising Nieuwstraat/Oude Provincialeweg in Hapert.

Anoniem zei

De dreigende blik van de verkeersregelaar is meestal voldoende om de automobilisten in hunne schulp te doen terugkruipen.