dinsdag, februari 24, 2009

Twa froulju Twee vrouwen

Vrouwen hebben altijd een belangrijke plaats ingenomen in het leven van Doarmer, jongste uit een gezin met veel oudere zussen, maar twee springen er echt uit , omdat zij zijn inspiratiebron geweest zijn: Moeder T. en Marijke H. In zijn gedachten vloeien deze twee in elkaar over en vormen zo als het ware zijn ideale vrouw. Doarmer dankt het MH-genootschap van de kade voor bovenstaande foto.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat leuk, dat zo'n oude vrouw weer met de poppen uit haar kindertijd speelt. Dit exemplaar oogt nog als nieuw. Ze was er blijkbaar heel zuinig op. Die zuinigheid kan ik wel waarderen, immers, mede dankzij de zuinigheid der Friese heidenen beschikt uw pater nog steeds over een redelijke hoeveelheid doopwater in het naar hem genoemde meer.

Anoniem zei

Waarde pater, u heeft gelijk, dit exemplaar oogt niet alleen nieuw, maar is helemaal nieuw, elk onderdeel is in de loop der tijd wel eens vervangen!Wat de Friese heidenen betreft , misschien dat zij gezien hun aard meer ontvankelijk zijn voor doopwater in bevroren toestand.