zaterdag, april 02, 2011

In skjin laai Een schone lei

Zoals reeds eerder op deze plaats gezegd, neemt Doarmer van tijd tot tijd een beproeving op zich. Dit als boetedoening, zodat hij daarna zijn leven weer met een schone lei kan voortzetten. De laatste beproeving was het beklimmen der Limburgse heuvelen en morgen is het de halve marathon van H. Eenentwintig kilometer blootgesteld aan de elementen en vol bezinning en zelfreflectie, zoekend naar de zijnsgrond. Daar wordt een mens niet slechter van.

2 opmerkingen:

Peerke zei

Amai Zunne,

Peerke kent dat gevoel van BoeteDoening. Morgen is voor Peerke en zijn vrienden de dag der dagen. Dan zien de grote mannen af, koersen ze op tot de dood er op volgt. Morgen, als gij de ronde van H. loopt, is de Ronde van Vlaanderen. De Koers der Koersen, en Peerke zal een stukske meedoen, om zijn stramme benen een beetje te straffen, en daarna een Duvelke, of Westmalle, of Garre te nemen. Ja het zal weer zwaar worden morgen. Alle Vlamingen zullen aan U denken, Doarmer, zoals gij tijdens uw lijdensweg (het is de tijd ervoor) aan Peerke zult denken.

Ja, ja, Oh Hoofd, vol met Bloed en Wonden....Arme Doarmer...

Doarmer zei

Peerke, Doarmer zal inderdaad aan u denken, als gij stoempend de muur van Geraardsbergen beklimt met in uw wiel die'en Boonen.