woensdag, november 07, 2012

Moetsje Ontmoeten

Soms maakt een toevallige ontmoeting, dat men weer vertrouwen in de mensheid krijgt. Deze ervaring had Doarmer een paar weken geleden op het centraal station van de stad D. Hij had een vraag over vertrektijd en hij zag op het perron een mevrouw, ongeveer 40 jaar oud, robuust gebouwd en gekleed in een uniform, waarvan Doarmer niet meteen kon vaststellen of deze tot de uitrusting der Nederlandsche Spoorwegen behoorde. Doarmer overwon zijn natuurlijke angst voor vrouwen, zeker als ze zo stevig gebouwd zijn, en hij stelde beleefd de vraag “Bent u van de NS?”, waarop de geüniformeerde Walkure antwoordde: “Nee, ik ben niet van de NS, dat zou de NS wel willen, maar ik werk wel bij de NS”. Doarmer moest vreselijk lachen, toen hij zomaar op een station geconfronteerd werd met zo’n prachtig staaltje filosofie. Hij zei “Mevrouw, u moet dat vooral zo houden”, waarop de Walkure ook begon te lachen en hem de gewenste informatie gaf. Later in de trein dacht Doarmer erover na en hij stelde vast dat hij een dergelijk antwoord nooit van iemand uit het onderw. zou verwachten, omdat de lieden daar hun functie zijn geworden.

2 opmerkingen:

pater Pierre de Bree s.j. zei

Angst is een slechte raadgever, zo blijkt ook nu weer. Zij brengt Doarmer op vreemde gedachten en dito vragen. Immers, in het geval van deze stevig gebouwde vrouw was de vraag:"Is de NS van u?" meer voor de hand liggend geweest!
Of van iemand uit het onderw. ook een dergelijk antwoord te verwachten zou zijn, is een hypothetische vraag. Wie vraagt zo'n onderw.figuur nou ooit iets?
Overigens is het goed, dat Doarmer zo langzamerhand over zijn angst voor stevig gebouwde vrouwen heenstapt en vooral over wat deze vrouwen bij tijd en wijle uitkramen!

Doarmer zei

Waarde pater, u heeft gelijk, het was een hypothetische vraag, maar desalniettemin wel interessant. Doarmer verwijst u in dit verband naar een onlangs verschenen werk van prof.dr.O.Wijsopmaat met de titel "Heeft het zin vragen te stellen aan kwijlende en smakkende zonderlingen, en zo ja, welke?